У Харкові планують відключати опалення

В КП «Харківські теплові мережі» сповістили про перехід на особливий графік регулювання тепла.

За словами заступника головного інженера КП «Харківські теплові мережі» Євгена Зінченка, середньодобова температура зовнішнього повітря в Харкові зараз становить 11-12 градусів тепла і більше. Згідно з нормативними документами, опалювальний сезон припиняється, коли протягом трьох діб температура повітря на вулиці перевищує 8 градусів тепла. Але до кінця опалювального сезону ще мінімум місяць, і погода може змінитися. Тому, щоб заощадити ресурси і уникнути перегріву будівель, на підприємстві перейшли на графік групового регулювання тепла.

«Тривалість відключення тепла залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. При 11 градусах тепла тривалість відключення складе 12 годин, тобто на 12 годин опалення відключаємо, на 12 – подаємо. Це дозволить утримувати нормальну температуру всередині приміщень, не вихолоджуючи будинки, і людям буде комфортно. Якщо цього не робити, в будинках буде 28 градусів і більше», – зазначив Євген Зінченко.

5 березня – перший день переходу на новий графік, і на підприємстві відстежують особливості різних об’єктів. Наприклад, за зверненням жителів околиць міста подачу тепла припинятимуть вдень ​​і включати вночі, тому що там зазвичай вітряно.

У КП пояснили, якщо зараз припинити опалювальний сезон, то у разі похолодання знову подати тепло буде майже неможливо.

Нагадаємо.