В УАРОР підтримали пропозиції до Державного бюджету на 2020 рік

Відповідне Звернення до центральних органів державної влади схвалено на засіданні Правління Української асоціації районних та обласних рад, яке провів в Одесі президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

УАРОР звертає увагу, що розподіл коштів субвенції Державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів в переважній більшості випадків не спрямовуються на реалізацію проєктів, спрямованих на економічний чи соціальний розвиток, а розпорошуються незначними сумами за численними напрямками.

«Вважаємо за доцільне кошти субвенції на соціально-економічний розвиток інтегрувати до ДФРР і забезпечити дотримання механізму розподілу і фінансування згідно з вимогами статті 241 Бюджетного кодексу України», – йдеться у звернені.

Також, УАРОР пропонує вдосконалити механізм зарахування податку на доходи фізичних осіб за місцем розташування відокремлених підрозділів, а саме внести зміни до Податкового та Бюджетного кодексів, що мають на меті врегулювати питання сплати ПДФО відокремленими та структурними підрозділами підприємств, які розташовані на іншій, ніж юридична особа, території за неосновним місцем обліку.

До того ж, Асоціація наголошує, що залишається актуальним необхідність вирішення питання щодо фінансування районних рад, територію яких повністю охоплюють ОТГ. Для утримання таких районних рад необхідно надання відповідних дотацій чи субвенцій з державного бюджету на період до завершення реформи.

Окрім того, йдеться у зверненні, важливим залишається питання щодо зміни критеріїв розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я.

Тому УАРОР пропонує відновити здійснення розподілу коштів додаткової дотації між місцевими бюджетами, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом на центральному рівні з урахуванням певного резерву коштів для обласного бюджету для усунення можливих диспропорцій між місцевими бюджетами області.

Нагадаємо.