Сімейна кімната в обласній дитячій лікарні стала п’ятою в Україні

В рамках заходів з нагоди 50-річного ювілею Харківської обласної дитячої клінічної лікарні, відбулося відкриття першої на Харківщині та п’ятої в Україні Сімейної кімнати.

Ініціатива стала можливою завдяки підтримки Благодійної організації «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні».

У заході взяв участь голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Півстоліття ви наполегливо та самовіддано працюєте, рятуючи здоров’я тисяч дітей, даруючи їм нове повноцінне життя. Ця благородна справа вимагає від вас повної самовіддачі, величезних фізичних та душевних сил, безсонних ночей, готовності завжди приділити увагу», – сказав Сергій Чернов.

За високий професіоналізм і відданість справі, вагомий особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров’я Сергій Чернов відзначив кращих працівників закладу грамотами та подяками обласної ради.

Сергій Чернов також подякував причетним за створення Сімейної кімнати в лікарні, що забезпечить комфортні умови для сімей, які прагнуть бути поруч із дітьми під час лікувального процесу, адже це є важливим фактором для впровадження принципів сімейно-орієнтованої медицини.

За словами головного лікаря установи Георгія Муратова, у лікарні 270 ліжечок; щороку вона приймає майже п’ятдесят тисяч пацієнтів, із яких, наприклад минулоріч, майже одинадцять тисяч було госпіталізовано. Під час лікування за найменшими пацієнтами зазвичай доглядають родичі. Тому для закладу було вкрай важливо отримати Сімейну кімнату, бо у найскладніші моменти життя дитина не повинна залишатися без сімейного тепла, оскільки любов рідних – це потужний ресурс у боротьбі з недугою.

Довідково. Фундація є благодійною організацією, за рахунок коштів якої було проведено капітальний ремонт приміщення площею 66,4 м кв, а також облаштовано його усіма необхідними зручностями – кухнею з устаткуванням, м’якими меблями, тощо. Загальна вартість усіх робіт разом із облаштуванням Сімейної кімнати меблями та необхідною технікою склала 1 млн 518 тис грн.

Нагадаємо.