Сергій Чернов: Бюджет розвитку Харківщини наступного року буде більшим за поточний

Про це повідомив голова Харківської обласної ради за результатами пленарного засідання XХІІ сесії.

«Депутати Харківської обласної ради вкотре показали результат – прийняті усі 84 рішення порядку денного. Маємо позитивний результат на користь розвитку регіону, затверджено значне число галузевих програм, у тому числі, Програма економічного і соціального розвитку, бюджет на наступний рік, внесені зміни у поточний бюджет, щоб успішно завершити рік», – узагальнює результати пленарного засідання голова обласної ради Сергій Чернов.

За його словами, чимало питань сьогодні виникає довколо бюджету на наступний рік, оскільки він затверджений у менших обсягах, ніж минулорічний:

«Минулого року обласний бюджет складав приблизно 13 млрд 800 млн грн. зараз прозвучала цифра, яка дійсно дещо шокує усіх, 6,3 млрд грн – прогноз. Але йдеться про те, що на законодавчому рівні Верховною Радою України, відповідними нормативними документами Уряду змінено систему передачі субвенцій. Минулорічний бюджет 13,8 млрд грн складався з власних надходжень та субвенцій з Державного бюджету, які забезпечували надання адміністративних послуг та роботу всієї бюджетної сфери».

Як зазначив Сергій Чернов, «зараз прийнято рішення про фінансування багатьох програм через міністерства. Наприклад, у бюджеті 2020 року тільки на перший квартал ми заклали кошти для надання медичних послуг через обласний бюджет. Основним розпорядником коштів буде обласна державна адміністрація. З другого кварталу починає роботу державна служба надання медичних послуг. Верховна Рада прийняла рішення, відповідно вирішив Уряд, надання послуг фінансуватиметься через цю службу. Але обсяг фінансування за доступними нам цифрами у Державному бюджеті 2020 році не менші, а навіть по деяких позиціях більші. Потрібно лише, щоб виконувалися усі рівні бюджету та було його наповнення.

Ми прогнозуємо, що наступного року обласний бюджет буде збільшений у порівнянні з цим роком. У нас немає ризиків, які завадять забезпеченню нормальної роботи усієї бюджетної сфери».

На думку Сергія Чернова, на сесії, що відбудеться за підсумками 2019 року, де обласна рада розглядатиме бюджет розвитку, ухвалюватимуться конкретні рішення по інфраструктурним проєктам та галузям, куди направлятимуться кошти. Бюджет розвитку наступного року орієнтовно становитиме 1,4 млрд грн, а це більше, ніж цьогоріч.

Нагадаємо.