Затверджено бюджет Харківської області на 2021 рік

На пленарному засіданні позачергової ІІ сесії Харківської обласної ради депутатський корпус затвердив основні показники головного фінансового документу регіону.

Загальний обсяг обласного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів з державного бюджету України за доходами та видатками у 2021 році складе 5 млрд 702 млн грн.

Зокрема, по галузям плануються наступні видатки з обласного бюджету:

Видатки на освіту передбачені в сумі майже 2 млрд грн.

На охорону здоров’я плануються кошти в сумі 485 млн грн. Ці кошти планується спрямувати для реалізації бюджетних програм у сфері охорони здоров’я.

За рахунок субвенції з державного бюджету передбачаються цільові видатки на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет на І півріччя в сумі 57 млн млн грн, які передаються у вигляді цільової субвенції місцевим бюджетам області на відшкодування вартості препаратів інсуліну та десмопресину.

На соціальний захист та соціальне забезпечення плануються видатки в сумі 548 млн грн.

На соціальні програми у сфері молодіжної політики плануються видатки в сумі 13,6 млн грн.

30 млн грн для реалізації бюджетної програми стосовно закладів і заходів з питань дітей та їх соціального захисту.

По галузі культури і мистецтва плануються кошти в сумі 125 млн грн, у тому числі фінансову підтримку театрів – 15 млн грн,  фінансову підтримку філармоній, ансамблів, концертних організацій – 9,1 млн грн.

Видатки на фізичну культуру і спорт – 174 млн грн.

  • на виконання заходів Програми економічного і соціального розвитку Харківської області на 2021 рік передбачається  58,7 млн грн;
  • комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» в загальній сумі понад 224 млн грн, у тому числі на запобігання поширенню COVID-19 – 130 млн грн;
  • Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області  – майже 200 млн 830 тис грн.

Резервний фонд передбачається в сумі 44  млн 562 тис грн.

Базова дотація з державного бюджету передбачається в сумі 44  млн грн.

За рахунок трансфертів з державного бюджету, які мають цільове спрямування, в обласному бюджеті заплановані видатки, зокрема:

  • освітня субвенція– майже 576 млн грн;
  • субвенція а здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я – 201 млн 683 тис грн;
  • субвенція на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 22 млн 634 тис грн;
  • субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 200 млн 830 тис грн.

Водночас, кошти окремих трансфертів з державного бюджету в загальній сумі 1 млрд 193 млн грн залишаються нерозподіленими, зокрема субвенція на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах в сумі 803 млн 320 тис грн.

Нагадаємо.