В Історичному музеї скетчери зробили замальовки космічних артефактів  

Художники-скетчери з ком’юніті After Images відвідали Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова й зробили замальовки на космічну тематику.

У 2021 році весь світ спостерігав за тим, як марсохід «Персеверанс» сідає на поверхню Марсу, а 60 років тому мільйони, затамувавши подих, чекали першого польоту людини в космос.

Однією з цікавих реакцій на освоєння людиною космічного простору стало так зване «космічне мистецтво». Співробітники Харківського історичного музею запросили художників з After Images на скетч-тур, який був присвячений саме космічній тематиці.

«У фондах музею є багато деталей космічної промисловості, однак їхне призначення не завжди відоме, — розповідає завідувач другого наукового експозиційного відділу музею Костянтин Дубін. — Ми запросили скетчерів, щоб вони візуалізували, як використовувався той чи інший експонат. Скетчі мають розкрити предмети і стимулювати фантазію відвідувачів. Таким чином ми зможемо дати нашим гостям більше».

У межах туру музейники провели для скетчерів презентацію предметів з колекції закладу та екскурсію виставковою залою «Від відбудови до перебудови. 1943 — 1991», частина якої присвячена підкоренню космосу. Скетчери замалювали предмети, які побували в космічному просторі, та дізналися багато цікавих фактів про історію харківської космічної промисловості.

Скетчі будуть показані на виставці «..ad Hominem Cosmicum» («До людини космічної»). Відкриття виставки відбудеться напередодні Дня космонавтики, розповідають в i Історичному музеї.

Довідково. Afterimage — техніка створення ілюстрацій на основі «післясмаку» від побаченого чи почутого або послідовного образу. Художники збираються разом і малюють на одній локації на задану тему. Взяти участь можуть всі охочі.

Нагадаємо.