Протягом червня заборгованість із заробітної плати збільшилась на 15%

Основна частина невиплаченої заробітної плати у червні припадала на підприємства промисловості (94,3% від загального показника, або 319,9 млн. грн).

Головне управління статистики в Харківській області інформує, що 9 з 10 недобросовісних наймачів – промпідприємства. Аграрії оплачували працю робітників більш відповідально.

Сума заборгованості з виплати заробітної плати, яка мала місце на окремих підприємствах, в установах і організаціях Харківської області, на 1 липня 2019 становила 339,4 млн.грн і в порівнянні з початком 2019 збільшилася на 25,0% (або на 67,9 млн.грн).

При цьому, протягом червня розмір заборгованості збільшився на 15,0% (або на 44,2 млн.грн).

Обсяг боргу працівникам області на початок липня 2019 становив 6,5% від фонду оплати праці, нарахованого за червень 2019 року.

За територіальним розподілом найбільший розмір заборгованості з виплати заробітної плати зберігається в Харкові (306,3 млн.грн).

Також заборгованість мала місце в наступних містах обласного значення та районах Харківської області: м Ізюмі, м Куп’янську, м Лозовій, м.Первомайському, м Чугуєві, Балаклійському, Барвінківському, Зміївському, Красноградському, Краснокутському, Харківському та Шевченківському районах.

Із загальної суми заборгованості на економічно активні підприємства припадало 29,1% боргу, суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом – 65,1%, економічно неактивні підприємства, тобто які призупинили виробничо-господарську діяльність у 2018 і попередніх роках – 5,8%.

Нагадаємо.