Минулого року Чугуїв спрямував на соціальні послуги понад 12 млн грн

За словами Чугуївського міського голови Галини Мінаєвої, загальний обсяг фінансування комунальних установ з місцевого бюджету у 2019 році склав понад 12 млн грн.

Соціальні послуги мешканцям Чугуїва надаються комунальними установами, такими як – територіальний центр соціального обслуговування, соціально-психологічної реабілітації дітей, служба для сім’ї, дітей та молоді, а також центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Шанс».

Центр “Шанс”

«З року в рік Чугуїв пришвидшує темп у наданні соціальних послуг, знаходячи для цього нові підходи та форми. Особливе місце у структурі соціальної мережі Чугуєва посідає Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Шанс», який демонструє значні успіхи, надаючи реабілітаційні послуги дітям за провідними напрямками реабілітації», – прокоментував голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Також, серед кращих соціальних послуг – служба «Соціальна няня», що по суті є короткотривалим доглядом за дитиною.

«Одинокі матері, багатодітні сім’ї, а також ті, які виховують дітей-інвалідів, мають змогу уникнути бездоглядності малюків. У 2018 році послугою скористалися 30 чугуївських родин, а в 2019 їх вже було 43», – розповіла Вікторія Корощупова, директор Чугуївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Заклад із надання соцпослуг людям похилого віку, особам із інвалідністю та психічними захворюваннями, відомий широким сектором обслуговування. У переліку служби – паліативний та догляд вдома, а також соціальна адаптація, реабілітація, консультування, представництво інтересів, у тому числі для осіб без постійного місця проживання.

Також у Центрі є тренажерний зал, соляна кімната, ЛФК, кімната психологічного розвантаження, запроваджені оздоровчі комплекси, літній 10-денний відпочинок на березі Сіверського Дінця. Працюють майстерні з навчання гончарному мистецтву, художньому розпису гончарних виробів, а також діють школа живопису експрес-методом, заняття рукоділлям із застосуванням різних технік, тощо.

За значні досягнення та розширений спектр послуг територіальний центр соціального обслуговування було відзначено на Всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування-2018».

Нагадаємо.