Назвали середню зарплату працівників у Харківській області  

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників області у 2018 році становила 7 тис 659 грн. Відповідну інформацію озвучили в ході засідання колегії облдержадміністрації.

Найбільшу заробітну плату у IV кварталі 2018 року отримували працівники Красноградського , Балаклійського, Коломацького районів. Найнижчі показники були у Сахновщинському, Богодухівському, Близнюковському районах та місті Чугуїв.

У січні 2019 року середньомісячна заробітна плата працівників області становила 8 тис 029 грн, та зросла до відповідного періоду минулого року більше ніж на 20%. Для порівняння, зростання по Україні склало 19,5%.

Також, в області спостерігається зменшення кількості працівників, що отримують заробітну плату менше мінімального рівня – вона скоротилася на 27,5 тис осіб, або майже  на 27%.

У той же час існує проблема погашення зарплатних боргів на підприємствах області. Загальний розмір боргів, станом на 1 лютого 2019 року, складає 275 млн 700 тис грн.

Наразі загальна кількість підприємств-боржників зменшилася з 64 до 52 одиниць.  Відсутні борги з виплати зарплати на економічно-активних підприємствах у 25 районах області та у місті Люботин.

У колегії взяв участь голова Харкіської обласної ради Сергій Чернов, депутати облради.

Серед інших питань обговорили: підсумки роботи провідних галузей промисловості регіону за 2018 рік та завдання на 2019-й.

Нагадаємо.