Стартував міжнародний культурно-соціальний проєкт «Таємниці України для тебе»

Мета проєкту — залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України.

Проєкт передбачає створення єдиної бази видів народних ремесел (особливості, історія походження, покрокова інструкція виготовлення), зібрання рецептів автентичної української кухні (історія походження страв та рецепти їх приготування), популяризація історичних, природних та культурних об’єктів з різних регіонів України (легенди, історія створення сіл\ міст, цікаві розповіді про історичні та культурні пам’ятки).

Зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених в давній «черпаний» спосіб. Друковані примірники презентуватимуть в усіх обласних центрах України та будуть передані у відомі бібліотеки за кордоном, а також обласні бібліотеки України, загальноосвітні школи, дипломатичні місії та українській діаспорі за кордоном.

За результатами проєкту буде створено міжнародну онлайн-платформу для українських митців з розміщенням їхніх робіт, короткої інформації про вид ремесла та його особливості, контактів майстрів.

Зі зразків ремісничих витворів, моделей одягу, картин буде зібрана інтерактивна виставкова експозиція з подальшою презентацією в різних дипломатичних установах.

В рамках проєкту буде створено цікаві історико-культурні та гастрономічні маршрути регіонами України під назвою: «Зустрінемо, розкажемо, навчимо, пригостимо».

Взяти участь можуть: представники місцевих громад, суб’єкти туристичної діяльності всіх форм власності (музеїв, туристичних організацій), екскурсоводи, представники навчальних закладів, майстри народного мистецтва.

Прийом заявок на участь у конкурсі до 15 серпня 2021 року. Активні учасники та переможці отримають 150 цінних подарунків і грошових премій.

Більш детальніше за посиланням.

Нагадаємо.