На Харківщині намолотили перший мільйон тонн зерна нового врожаю

Найвища врожайність – у Коломацькому, Дергачівському, Золочівському, Нововодолазькому та Борівському районах.

Озимої пшениці намолотили 865 тисяч тон тонн, ярої – пів тисячі тон, озимого ячменю – 36тисяч тонн, ярого – 53 тисячі тонн, озимого жита – більше пів тисяч тонн, а гороху – 47 тисяч тонн.

Зі значним трудовим здобутком хліборобів регіону привітав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

У вітальному слові очільник облради наголосив, що пишається результатами плідної праці аграріїв та подякував їм за ефективну посівну кампанію, яка стала фундаментом для отримання в регіоні високого рівня врожаю.

«Вітаю з намолотом першого мільйона тонн зерна цьогорічного врожаю! Дякую усім аграріям Харківщини за злагоджену та самовіддану працю. Ви продовжуєте кращі хліборобські традиції нашого краю, щодня укріплюючи сільськогосподарський потенціал регіону. Тож хай духмяний хліб на столі та людська вдячність будуть надійним стимулом у вашому нелегкому та благородному труді».

На сьогоднішній день намолочено більше мільйона тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур з площі 280 тисяч гектарів. Середня врожайність склала більш 35 центнерів з гектару.

Найбільший валовий збір на цей час у Балаклійському, Барвінківському, Борівському, Шевченківському та Первомайському районах.

Найшвидшими темпами працюють аграрії Борівщини, де обмолотили вже 66 % площ, а також Балаклійщини, де 62%, Красноградщини, там 57%, Сахновщинського та Краснокутського районів.

За словами фахівців, на сьогодні збирання врожаю йде за планом. Наразі немає підстав для збільшення ціни на хліб нового врожаю.

Нагадаємо.