На Харківщині триває операція «Урожай»

Співробітники ДФС контролюють сплату податків громадянами, чия діяльність пов’язана з вирощуванням та продажем сільськогосподарської продукції.

Всі громадяни, які задіяні в сільгоспроботах повинні бути офіційно оформлені. Ті, хто здійснює реалізацію продукції, також повинні бути підприємцями і бути з відповідно оформленими документами.

Якщо господар вирощує продукцію на своїй ділянці, яка за площею не більше 2 гектарів, зобов’язані пред’явити таку довідку із органів місцевого самоврядування.

Якщо ж у громадян є ділянки, які за своїм розміром більше 2 гектарів, вони повинні подати декларацію про свої доходи після закінчення року, – наголосили у фіскальній службі.

Якщо зареєстровані, як підприємці громадяни, займаються сільгосподарською діяльністю, вони можуть обрати зручну форму ведення обліку – загальну або спрощену, але спрощенці мають сплатити податкові борги перед державою – соціальному внеску, або за нерухомість, транспортний або земельний податок.

У фіскальній службі також наголосили на необхідності легального оформлення найманих працівників, які  повинні мати всі передбачені законом соціальні гарантії.

Нагадаємо.