На Харківщині готуються реалізувати 264 обласних мініпроєкта

Відбулось онлайн-засідання конкурсного комітету обласного конкурсу розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Станом на сьогодні вже подані оригінали конкурсної документації за усіма проєктами, які визначені цьогорічними переможцями.

Також конкурсний комітет отримав копії рішень сесій місцевих рад щодо виділення коштів в місцевих бюджетах на співфінансування проєктів-переможців, окрім Харківського району стосовно 6 проєктів та Валківського району щодо 2 проєктів, останні відмовилися від реалізації. Таким чином, до реалізації залишилось 264 мініпрєкта.

Проведено розподіл субвенції з обласного бюджету на співфінансування 257 проєктів – переможців на суму понад 35 млн грн.

«Реалізація цьогорічних проєктів відбувається в складних фінансових умовах, тому ми посили контроль за їх впровадженням. Конкурсний комітет проводить моніторинг термінів виконання, аналізує звітність щодо співфінансування та у будь-якому разі надає консультаційну підтримку. Разом з тим, якщо роботи не будуть виконані вчасно, якщо не буде відповідної документації, проекти не будуть реалізовані. Тому виконавці мають бути відповідальними.

Всі ми розуміємо, що виграти конкурс – це тільки частина справи. Довести її до кінця, щоб людям була користь, щоб громади отримали необхідні бюджетні кошти – наше спільне завдання», – підкреслила голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, звертаючись до представників територіальних громад.

Нагадаємо.