32 мільйони гривень отримають школи Харківщини на придбання засобів захисту

В обласній раді відбулося засідання постійної комісії з питань бюджету.

В межах державного фінансування для забезпечення засобами захисту шкіл Харківщини регіон отримав 32,2 млн грн, з них 16,5 млн грн спрямовується до бюджету міста Харкова, решта – у бюджети районів.

За словами директора Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анжеліки Крутової, «пропонується розподілити субвенцію рівномірно між районами на підставі статистичних даних про чисельність учнів 1-11 класів. Станом на 5 вересня, на Харківщині 246 539 учнів у закладах загальної середньої освіти. Планові фінансові витрати на одного учня – близько 130 грн».

На сьогодні частина районів регіону знаходиться у червоній карантинній зоні. Всі навчальні заклади червоної зони перейшли на дистанційне навчання, починаючи з 5 класу. Учні 1-4 класу навчаються офлайн із дотриманням протиепідемічних заходів.

Школи, які працюють у помаранчевій зоні, рішенням місцевої влади обирають формат навчання – дистанційне чи офлайн. Виходячи зі стану захворюваності, близько половини районів навчаються дистанційно.

Педагогічні колективи Харківщини забезпечені до кінця року зарплатнею у повній мірі.

Депутати постійної комісії з питань бюджету погодили запропонований розподіл коштів держсубвенції у місцеві бюджети краю.

Нагадаємо.