На Держкомбінаті хлібопродуктів виявлено збитків на 60 млн гривень

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено ревізію Державного підприємства «Новопокровський комбінат хлібопродуктів», за період господарської діяльності з 2017-2020 роки.

Під час проведення ревізії, аудиторами встановлено, що Комбінатом недоотримано доходів у розмірі понад 56 млн грн, внаслідок проведення безоплатного відвантаження іноземному замовнику продукції (борошно пшеничне вищого сорту).

Також, Комбінат продовжував здійснювати поставку продукції даному контрагенту, накопичуючи при цьому дебіторську заборгованість в той час, як покупець жодного разу не виконав умов договору та не сплатив за надану продукцію.

Серед інших недоотриманих Комбінатом доходів є списання з обліку без проведення претензійно-позовної роботи дебіторської заборгованості, по якій пропущено термін позовної давності на суму 871 тис. гривень.

Мають місце й інші порушення, а саме незаконні витрати понад 1,4 млн грн в розрізі зайвої оплати праці з ЄСВ  на суму 932 тис. грн,  здійснення витрат на благодійну допомогу, рекламу тощо без затвердження фінансового плану на суму  433 тис. грн та інші порушення фінансової дисципліни загалом на суму 218 тис. гривень.

Нагадаємо.