Харківське підприємство є лідером з експорту продукції аерокосмічного машинобудування

Дмитро Разумков  ознайомився із інноваційними розробками АТ «ФЕД».

Перебуваючи на виробничих потужностях Акціонерного товариства «ФЕД», Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, очільник Харківської обласної ради Сергій Чернов, представники парламентської делегації оглянули сучасний парк високоточного обладнання з металообробки.

Підприємство випускає продукцію, що відповідає найвищим світовим стандартам, та успішно конкурує на світовому авіаційному ринку.

Дмитро Разумков ознайомився з роботою цеху точної механообробки, ділянок високоточного вимірювання, імпортозаміщення та електроніки, нанопокриттів й конструкторського бюро, а також відвідав випробувальний та збиральний цех, в якому побував на ділянці космічних програм.

Голова правління АТ «ФЕД» Віктор Попов зауважив, що підприємство є одним з провідних в Україні та спеціалізується на розробці, виробництві, сервісному обслуговуванні та ремонті агрегатів авіаційного, космічного і загальномашинобудівного призначення. Агрегати компанії успішно застосовуються на літаках і вертольотах українського і зарубіжного виробництва.

Основні контракти укладені з АТ «Мотор «Січ», ДП «Луч», ДП КБ «Південне», а також із партнерами з Китаю, Південної Кореї та Франції.

Акціонерне товариство «ФЕД» є патентовласником низки інноваційних технологій у машинобудуванні, які застосовуються при виробництві авіаційної і космічної техніки. У багатьох країнах світу інноваційні рішення АТ «ФЕД» знаходять своє застосування, в тому числі, коли йдеться про космічні літальні апарати.

Довідково. Підприємство є лідером з експорту продукції аерокосмічного машинобудування. Більше 60% продукції АТ «ФЕД» йде на експорт.

Нагадаємо.