Харківська міськрада ініціює внесення змін в держбюджет України

27 лютого в ході сесії Харківської міської ради прийнято рішення направити звернення до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Звернення стосується питання погашення різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Текст звернення був схвалений на сесії міськради.

Зокрема, йдеться про те, що обласна територіальна комісія з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах КП «Харківські теплові мережі» затвердила заборгованість по різниці в тарифах на теплову енергію, централізоване опалення та постачання гарячої води, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню міста Харкова в 2015 році, в сумі 60 млн грн.

«Однак через відсутність фінансування в необхідному обсязі в 2018 році з вказаної суми було погашено лише 4,9 млн грн. Таким чином, за станом на 1 січня 2019 року непогашена сума заборгованості з різниці в тарифах за теплову енергію, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води перед КП «Харківські теплові мережі» склала 55,1 млн грн.»

Таким чином Харківська міська рада звернулася до глави уряду з проханням ініціювати внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» та передбачити відповідну субвенцію.

Нагадаємо.