Протягом минулого року у проекті «Разом в майбутнє» взяли участь 25 районів

Конкурс мініпроєктів «Разом в майбутнє» посідає провідне місце у Програмі розвитку місцевого самоврядування.

У 2019 році спів фінансування проекту з обласного бюджету склало 39,2 млн грн. За результатами конкурсу в області вже реалізовано 303 мініпроєкти.

Участь у впровадженні ініціатив узяли 25 районів, 6 міст обласного значення, 14 сільських, селищних та міських рад об’єднаних громад.

Загалом, протягом 2019 року комплексну Програму розвитку місцевого самоврядування було виконано на 95%, фінансування з обласного бюджету склало – 52 938,6 тис грн, освоєно 50 344,9 тис грн.

Програма розвитку місцевого самоврядування складається із шести розділів, які передбачають проведення заходів, спрямованих на формування нормативно-правої бази розвитку місцевого самоврядування та роботи облради, підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, налагодження співробітництва між органами місцевого самоврядування, громадами, організацію громадських та соціальних заходів тощо.

Як прокоментував голова Харківської обласної ради Сергій Чернов«За вісім років громади Харківщини успішно реалізували 1746 мініпроєктів. Від 2020 року я очікую прискорення реформи місцевого самоврядування та сприятливі умови для реалізації нових інноваційних проектів».

Довідково. У 2014 році Харківську обласну раду було нагороджено Спеціальною відзнакою Ради Європи та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за впровадження на території регіону обласного конкурсу мініпроєктів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє».

Нагадаємо.