Депутати підтримали зміни до бюджету Харківської області

В межах змін до обласного бюджету приймається субвенція з державного бюджету, а саме на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на загальну суму майже 99 млн грн.

Кошти спрямовують на проведення ремонтів та реконструкції 12 приймальних відділень медичних установ регіону, визначених Програмою економічного і соціального розвитку Харківської області на 2020 рік.

Також розподіляється частина нерозподілених коштів субвенції з державного бюджету на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів», згідно із погодженим Міністерством освіти і науки України переліком проєктів в сумі майже 20 млн грн. Кошти передаються у вигляді субвенцій місцевим бюджетам області.

Збільшуються видатки на 250 тис.грн для оснащення кабінетів в інклюзивно-ресурсному центрі, що планується відкритися у 2020 році в Пісочинській ОТГ.

На 126 тис.грн збільшуються видатки для проведення капітального ремонту дитячого майданчика Харківської спеціальної школи ім. В.Г.Короленка.

Перерозподіляються видатки за рахунок залишків коштів освітньої субвенції 2019 року, у сумі 300 тис.грн для проведення поточного ремонту приміщень їдальні Харківської спеціальної школи ім. В.Г.Короленка.

Приймається до обласного бюджету субвенція з міського бюджету Харкова на придбання засобів для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 в сумі 2 млн грн, та збільшуються відповідні видатки за бюджетною програмою «Спеціалізована стаціонарна медична допомога населенню» в рамках заходів комплексної обласної програми «Здоров’я Слобожанщини на 2019-2020 роки».

4 млн грн спрямовано на надання одноразової грошової допомоги медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я, які захворіли на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

За рахунок скорочення капітальних видатків, передбачених в обласному бюджеті для Сахновщинського району, виділяються кошти для забезпечення виплати заробітної плати працівникам освіти району в сумі 2 млн грн у вигляді іншої дотації районному бюджету Сахновщинського району.

Кошти в сумі 25 млн грн спрямовані на виконання заходів Регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2018 – 2020 роки (для поповнення матеріального резерву з метою придбання засобів захисту від COVID-19) за рахунок зменшення обсягу резервного фонду обласного бюджету.

Нагадаємо.