Депутати облради підтримали зміни до програми «Здоров’я Слобожанщини» 2019-2020

Перелік змін, які планують внести до обласної програми «Здоров’я Слобожанщини», обговорювався в ході засідання постійної комісії обласної ради з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО.

За словами представника Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Михайла Бреста, до Програми на 2019 рік пропонується включити заходи щодо поліпшення якості життя осіб з інвалідністю та рівня їх соціальної реабілітації.

Так, профільним лікарням області передбачають виділити 1 млн грн для пільгового безоплатного зубопротезування інвалідів і ветеранів війни, учасників бойовий дій, а також осіб, які брали участь в антитерористичній операції.

Зокрема:

  • 119 тис грн направлять до Чугуївської центральної районної лікарні ім. М. І. Кононенка (для лікування пацієнтів міста Чугуїв, а також Чугуївського, Великобурлуцького, Шевченківського, Печенізького районів),
  • до Обласного госпіталю ветеранів війни – 160 тис грн (для лікування пацієнтів районів та міст обласного значення, крім м. Харкова).
  • 215 тис грн виділять Обласній стоматологічній поліклініці, з них, для лікування пацієнтів Харківського району – 100 тис грн, (місто Люботин – 10 тис грн, Дергачівський – 44 тис грн, Золочівський – 20 тис грн, Валківський – 26 тис грн, Ізюмський район та м. Ізюм – 15 тис грн).

Під час засідання комісії розглядалося також питання забезпечення сучасними методами діагностики та лікування хворих, які страждають на онкозахворювання.

На ці заходи пропонують направити кошти до Обласного центру онкології у обсязі: на 2019 рік – 25 млн грн, у 2020 році – 40 млн грн.

За словами голови Харківської обласної ради Сергія Чернова: «У комплексній програмі «Здоров’я Слобожанщини» на 2019-2020 роки – збільшення фінансування. Це понад 6 млрд грн, що майже утричі більше ніж закладалося у минулому році.

Також, програма приділяє увагу таким аспектам як розвиток первинної, вторинної, а також спеціалізованої медичної допомоги, у тому числі для дітей. Збереження та зміцнення кадрового потенціалу медичних закладів та формування в регіоні єдиного медичного простору».

Депутати постійної комісії підтримали запропоновані зміни до обласної програми «Здоров’я Слобожанщини», розрахованої на 2019-2020 роки та рекомендували їх до розгляду на пленарному засіданні.

Нагадаємо.