«Талант має кожен»

Виставка робіт Людмили Чередниченко під такою назвою відкрилася у обласному центрі культури і мистецтва.

Експозиція представляє різноманітні напрямки мистецтва – у томі числі образотворчого та декоративно-ужиткового.

Більшість виставки склали роботи  нашої землячки Людмили Чередниченко, також презентовано кілька художніх творів членів її родини.

На виставці представлено понад 30 робіт авторки в таких техніках, як олійний живопис, гаптування стрічками, вишивка бісером, «алмазна техніка» (викладання камінцями), печворк, аплікація, айріс-фалдінг з тканини, самчиківський розпис, крапковий розпис та кракле.

Поруч із декоративно-ужитковими витворами – образотворчі. Низка робіт із квітковими мотивами зроблена у техніці батік, також майстриня створює живописні картини. Деякі з них намальовані акріловими фарбами чи акріловими з додаванням клею – майстриня пояснює – так краще досягти ефекту абстракції, коли фарба розтікається по полотну.

Переглянути роботи харків’янки Людмили Чередниченко можна з 1 по 26 серпня.

Довідково. Людмила Чередниченко народилася в м.Харкові. Мисткиня працює в найрізноманітніших техніках. Деякі її роботи – це нестандартні синергічні ідеї, які ламають стереотип про наявні традиційні техніки. Серед них – аплікація з цукрових стіків або речі з минулого, втілені в роботі «Шухляда спогадів» та оформлені за допомогою штампів та текстурної пасти.

Нагадаємо.