Чугуївський авіаційний ремонтний завод розширює контрактну базу

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, представники органів місцевого самоврядування Чугуївщини супроводжували парламентську делегацію під час візиту на Чугуївський авіаційний ремонтний завод.

За словами керівника підприємства Костянтина Тарасова, навіть в умовах часткової завантаженості фінансово-економічні показники залишаються стабільними.

На даний час підприємство виконує контракти із завершення ремонту та модернізації літаків на замовлення України, Білорусі, Азербайджану.  Ведеться робота з укладання контрактів на наступний рік.

За словами керівництва підприємства, в процесі виробництва виникає низка проблемних моментів, які пов’язані, насамперед, з питаннями фінансового спрямування.

Перспектива підприємства вбачається у виробництві, ремонті та переобладнанні безпілотних авіаційних комплексів як для Збройних Сил, так і для інших суб’єктів державної авіації України Міністерства внутрішніх справ та Нацгвардії.

«Сьогодні відвідали низку підприємств, які випускають продукцію переважно для оборонного комплексу країни. Ситуація вимагає вирішення проблем у забезпеченні держаними замовленнями зокрема.

Вважаю, що настав час вирішувати комплексно питання розвитку вітчизняного інноваційного виробництва, застосовуючи синергію сучасної науки й потужний кадровий потенціал.

Ключовим завданням центральної влади, переконаний, є вироблення принципової стратегії інноваційного розвитку держави. У поєднанні сучасної науки, прагненні виробників підкорювати нові горизонти бачу перспективи розвитку Харківщини. У нас для цього є усі можливості», – зауважив Сергій Чернов.

Нагадаємо.