Стартував кінофестиваль Чілдрен Кінофест

Чілдрен Кінофест – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який знайомить українських дітей як з найновішими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою.

У 2020 році фестиваль вперше проходить онлайн – з 29 травня по 7 червня 2020 року на сайті www.childrenkinofest.com.

За традицією, до конкурсної програми увійшло сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Переможця фестивалю визначає його аудиторія – після перегляду фільмів глядачам буде запропоновано оцінити свої враження.

Україну в конкурсній програмі фестивалю представляє фантастична пригодницька стрічка «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка.

Для старшої аудиторії Чілдрен Кінофест пропонує шалену подорож на рок-фестиваль у Норвегії – із підлітками-героями роуд-муві «Лос Бандо», яке претендувало на здобуття «Кришталевого ведмедя» за найкращий художній фільм для юнацтва на Берлінському кінофестивалі.

Спеціальною подією до Дня захисту дітей, стане онлайн-прем’єра переможця Чілдрен Кінофесту минулого року – анімаційного фентезі «Викрадена принцеса» Олега Маламужа. Хітова українська стрічка розповідає історію доньки київського князя, викраденої злим чаклуном, та мандрівного музиканта, який намагається її врятувати.

Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса – одного з засновників світового кінематографа, першого в історії автора спецефектів та монтажних фокусів.

У рамках фестивалю вже вчетверте відбудеться Конкурс дитячих фільмів.

Глядачам показу дитячих короткометражних фільмів також запропонують проголосувати онлайн та обрати переможця в номінації «Приз глядацьких симпатій».

Фіналістів буде оголошено 19 травня.

Усі покази фільмів фестивалю – безкоштовні, за умови попередньої реєстрації перед переглядом на сайті. Покази конкурсної програми триватимуть протягом 7 днів, переглянути їх можна буде у будь-який зручний час.

Нагадаємо.