В школі архітектури стартувала виставка молодих новаторів

В експозиції представлені роботи номінантів премії Міс ван дер Рое – премії Європейського Союзу за сучасну архітектуру (The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award).

За словами архітектора Івана Бласі, який вже два роки займається Mies van der Rohe Award: «Ця виставка демонструє одну з головних завдань премії – зробити сучасну архітектуру ближче до людей. ХША – це, звичайно, експеримент. Але експеримент не тільки для України, а для всієї Європи. Саме тому, як мені здається, сюди їдуть читати лекції фахівці з різних країн. Тому що консерватизм в архітектурному освіту є в різних університетах в Європі. І всі, хто хочуть змін, з цікавістю дивляться на те, що відбувається в Харкові».

Виставка цікава для архітекторів, будівельників, фотографів, дизайнерів, художників і представників креативних індустрій.

Загалом на виставці в Харківській школі архітектури представлені 383 архітектурних проекти, які в цьому році боролися за премію.

Виставка триватиме до 1 липня.

Довідково. Mies van der Rohe Award – найбільша архітектурна премія в Європі і одна з найбільш значущих в світі, вона з 1987 року щорічно вручається в Барселоні, в створеному мисом ван дер Рое павільйоні Німеччини.

Нагадаємо.