У галереї «Бузок» відкрилась виставка дитячих робіт

Експозиція переможців конкурсу дитячого малюнку «Світ і Я» приурочена до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Учасники конкурсу – учні загальноосвітніх шкіл міста Харків та Харківської області у трьох вікових категоріях: молодша група 8 – 11 років; середня група 12 – 15 років; старша група 15-17 років.

За час конкурсного відбору надійшло понад 500 робіт. Найбільш активну участь взяли діти шкіл міста Харків та Ізюмського району Харківської області, Харківський обласний Палац дитячої та юнацької творчості, Харківський міський Палац дитячої та юнацької творчості.

Критеріями оцінки робіт були оригінальність задуму і його відповідність завданням та темі конкурсу, творча індивідуальність, майстерність, володіння технікою, в якій виконана конкурсна робота, художній смак і колірне рішення.

За підсумками роботи журі діти завоювали Гран-Прі у середній та старшій вікових групах. Також розподілені 1, 2, 3 місця у 3-х вікових групах (молодшій, середній та старшій), окремо визначено 10 робіт на вручення премії «Надія», також відібрані роботи для участі у виставці. Усього у виставці бере участь біля 60 робіт.

Дитячий художній конкурс «Світ і Я»започаткований Харківською обласною організацією Українського товариства охорони природи.

Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища проводиться вже втретє для привертання уваги підростаючого покоління до значущості людини в збереженні природи.

Виставка працюватиме до 27 червня.

Нагадаємо.