У Краснограді відзначили День вишиванки та Міжнародний день музеїв

Вихідного дня на Красноградщині відбулось святкування Всесвітнього Дня вишиванки та Міжнародного Дня музеїв.

Розпочалось святкування великим ярмарком виробів декоративно-ужиткового мистецтва майстрів з Харківщини та Полтавщини на алеї Героїв-чорнобильців.

Після урочистостей здійснили вишиванкову ходу центром міста. Біля фонтану на всіх чекав виступ автентичного кобзаря Назара Божинського, який виконав декілька композицій для слухачів, далі всіх присутніх вітали колективи аматорського мистецтва. Свято відвідав депутат Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Також, цього дня, з нагоди святкування Міжнародного Дня музеїв у Красноградському краєзнавчому музеї імені Маритиновича провели низку запланованих заходів.

На всіх охочих чекали: майстер-клас по розпису пряників від майстрині-кондитера Аліни Глєбової, виставка декоративно-прикладного мистецтва художниці Олени Щемур, майстер-клас по ліпленню глиняних свищиків та гастрономічна екскурсія від членкині Національної спілки майстрів народного мистецтва України — Ольги Тимошенко.

Розмаїття вишитих сорочок, національних віночків і прикрас, мерехтіння жовто-блакитних стрічок у цей день сприяло відчуттю причетності красноградців до загальної ідеї єдності.

Нагадаємо.