У Харкові стартував благодійний проект

Проект «Незабутня квітка», присвячений американській співачці українського походження Квітці Цісик, яка мала рак грудей. Співачка та усі жінки в її сім’ї померли від раку грудей.

Благодійний проект, спрямований на лікування та профілактику страшної хвороби. У рамках благодійних заходів організатори планують зібрати кошти на придбання пересувного мамографа, завдяки якому обстеження зможуть проходити жінки у найвіддаленіших куточках Харківської області.

Україно-американський проект «Незабутня Квітка» існує вже 12 років. Заснував його продюсер українського походження Алекс Гутмахер. Наприкінці дев’яностих  чоловік боровся з раком в американському онкоцентрі, де лікування проходила і Квітка Цісик.

За даними директора Харківського обласного онкоцентру Дениса Скорого, нині захворюваність на рак молочної залози займає перше місце серед інших онкозахворювань. І часто, цю патологію виявляють занадто пізно.

За час існування проекту організаторам вдалось налагодити роботу пересувних мамографів, які попереджають рак молочної залози. Зокрема такі мамографи існують в Одесі, Дніпрі, Нікополі та Вінниці. Тепер така техніка має з’явитися у Харкові. Коштує прилад приблизно 4,5 мільйони гривень, зокрема 100 тисяч гривень на придбання мамографу передадуть організатори проекту.

28 березня у приміщенні обласної філармонії пройде ток–полілог «Квітка двох континентів» за участі зірок театру, шоу-бізнесу та суспільно-політичних діячів.

Реалізується проект «Незабутня Квітка» Цісик за сприяння Українсько-американської координаційної ради.

Нагадаємо.