П’ять мільйонів гривень матеріальної допомоги отримають мешканці Харківщини

Відбулось засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.

На розгляд комісії було винесено 816 звернень громадян. Усього, за результатами розгляду заяв, адресна грошова допомога громадянам буде направлена у розмірі 5 мільйонів гривень.

Максимальний розмір одноразової адресної грошової допомоги складає 20 тис грн.

Допомогу отримають громадяни, які потребують вартісного хірургічного втручання, зокрема, при лікуванні катаракти, ендопротезуванні, онкозахворюванні. Кошти нададуть й тим, хто звернувся за допомогою у вирішенні соціально-побутових питань.

Нагадаємо, як розповів голова Харківської обласної ради Сергій Чернов на пленарному засіданні XIX сесії обласної ради, за підсумками минулого року надання одноразової адресної допомоги мешканцям області було здійснено на суму 46,5 млн.грн. Допомогу отримали 6838 осіб. Також, протягом 2018 року учасникам АТО було надано матеріальну допомогу на суму 1,3 млн. грн..

Зі Звіту Голови Харківської обласної ради Сергія Чернова за 2018 рік

Довідково. Від початку 2019 року комісія розглянула понад 4,5 тисячі звернень громадян, матеріальну допомогу надано на суму 28,5 млн грн, включно з результатами сьогоднішнього засідання.

Виплати здійснюватимуться з обласного бюджету.

Нагадаємо.