У Харкові вперше проходить Національна філателістична виставка

Відкриття XVIII Національної філателістичної виставки «УКРФІЛЕКС-2020» відбулося 10 вересня, у Харківській обласній філармонії.

Раніше виставку приймали Київ, Львів, Одеса, Чернівці, Дніпро та інші міста. Цього року захід уперше проводиться у Харкові, і він присвячений 30-тій річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України.

У виставці беруть участь 112 колекціонерів з України та інших країн, які представили 128 експонатів.

Заслужений філателіст України Віталій Кацман повідомив, що цього року на проведення виставки сильно вплинули карантинні заходи. Через це «УКРФІЛЕКС» зібрав менше учасників і гостей, ніж зазвичай. Проте, за його словами, боротьба за Гран-прі обіцяє бути гострою.

«Серед представлених експонатів є переможці міжнародних виставок, а також нові колекції. Зібрати гарну тематичну колекцію – це неймовірно важка праця. Чимало філателістів десятки років збирають марки, досліджують якусь тему. На нашій виставці представлена ​​історія України – видатні особистості, наука, спорт, тваринний світ тощо. І переможець буде тільки один», – повідомив Віталій Кацман.

Виставка триватиме до 13 вересня, вхід – вільний. В її рамках заплановані зустрічі з філателістами, презентації історичних книг, екскурсії Харковом.

Нагадаємо.