Відкрилась виставка року Харківської школи архітектури

Вперше на виставці представлені студентські роботи всіх років навчань.

Роботи були представлені в різних матеріалах: бетон, метал, дерево, та в різних форматах – макети, тексти, відео, креслення, графічні матеріали.

Фото: Марго Дідіченко

«Головна ідея виставки – фінальні результати є лише верхівкою айсбергу. Що є на дні? Поза виставкою зазвичай залишається величезна кількість робіт, які не були відібрані. Ми звернули увагу на те, що зазвичай залишається непоміченим – шлях, який проходять студенти, щоб презентувати фінальний результат. Це шлях спроб, сумнівів, помилок, відкидання, переосмислення, в кінці якого залишається вивірене і єдине рішення. Це також велика кількість матеріалу, використаного під час пошуків та експериментів.

Фото: Марго Дідіченко

Більша частина макетів, креслень, чернеток стає сміттям. Це вироблене в процесі пошуку «сміття» є великим досвідом, але реалізуються лише поодинокі продумані і осмисленні рішення. Адже професія архітектора/ки – це в першу чергу про відповідальність. Відповідальність за витрачені ресурси нашої планети, за те, які зміни ми втілюємо та які наслідки буде мати наша робота», – коментують організатори.

Фото: Марго Дідіченко

Виставка триватиме до 23 липня 2021 року.

Нагадаємо.