Розпочався щорічний конкурс «ВікіХарківщина 2020»

В українській Вікіпедії розпочався щорічний конкурс статей та фотографій «ВікіХарківщина 2020» для співробітників та користувачів публічних бібліотек Харківської області.

Цього року він проводиться вже втретє та триватиме до кінця листопада.

Конкурс має на меті популяризувати населені пункти, цікаві місця та відомих людей Харківщини через україномовний розділ Вікіпедії і проводиться серед бібліотекарів та читачів бібліотек з тієї причини, що саме книгозбірні провадять велику роботу із збирання та популяризації краєзнавчих видань і публікацій. Тож його на основі цих матеріалів можуть якісніше представити інформацію про свою громаду, місто, містечко, село, а також їх відомих людей у Вікіпедії.

Для участі у конкурсі слід мати обліковий запис у Вікіпедії або зареєструватися у ній. Під час конкурсу його учасники можуть започаткувати нові чи поліпшити вже наявні статті з краєзнавчої тематики про Харківщину або завантажити власні фотографії найважливіших адміністративних, культурно-освітніх об’єктів, пам’яток історико-культурної спадщини і природи, краєвидів регіону чи фотографії відомих людей чи керівників районів, громад, міст тощо.

Під час роботи над статтями слід дотримуватись основних правил Вікіпедії: писати про значимі теми на основі паперових чи електронних видань і матеріалів та посилатись на них. Статті не повинні містити фрагментів, дослівно скопійованих з книг, статей чи інтернету, мають дотримуватись нейтральної точки зору й не містити інформації, що відсутня у джерелах.

Фотографії учасників конкурсу мають бути зроблені ними особисто.

Конкурс «ВікіХарківщина 2020» триватиме протягом всього листопада до 30 числа включно. Переможці отримають подарункові сертифікати інтернет-магазинів та сувеніри із символікою Вікіпедії.

Переможці визначаються у таких номінаціях:

  • найбільший внесок по Харківській області (не більше п’яти відзнак);
  • найбільший внесок серед поліпшених статей по Харківській області (не більше трьох відзнак);
  • найбільший внесок серед завантажених фотографій по Харківській області (не більше трьох відзнак);
  • найбільший внесок серед бібліотек районів та міст обласного підпорядкування Харківської області (не більше трьох відзнак);
  • найбільший внесок серед публічних бібліотек м. Харкова (не більше однієї відзнаки);
  • найбільший внесок серед бібліотек об’єднаних територіальних громад (не більше однієї відзнаки).

Детально з умовами конкурсу можна ознайомитись на сайті.

Нагадаємо.