Вікіпедія оголосила конкурс статей про культурну спадщину й видатних постатей України

Конкурс проводиться для бібліотекарів та бібліотекарок, однак долучитися можуть усі охочі.

У межах підготовки до конкурсу буде проведено два вебінари, реєстрація на них уже відкрита.

«Бібліотекарі є важливими зберігачами знань, адже мають доступ до великої кількості джерел. У фондах бібліотек часто зберігаються рідкісні та цікаві видання на краєзнавчу тематику, доступ до яких є лише у відвідувачів та працівників закладу, – зазначають організатори. – У межах Всеукраїнського конкурсу «Культурна спадщина та видатні постаті» запрошуємо поділитися гордістю рідного краю з усією Україною, а водночас покращити Вікіпедію — найбільшу електронну енциклопедію».

Щоб долучитися до конкурсу, потрібно зареєструватися у Вікіпедії і створити чи суттєво поліпшити принаймні одну статтю протягом конкурсного періоду згідно з правилами Вікіпедії.

Переможці зможуть виграти цінні призи та сувеніри для себе і своєї бібліотеки, а усі активні учасники й учасниці — пам’ятні сувеніри і сертифікати про участь. Організатори нагородять авторів та авторок найкращих статей, а також авторів найбільшого якісного внеску.

Детальні умови та покрокова інструкція участі — на сторінці акції у Вікіпедії.

Конкурс триватиме з 5 жовтня до 5 листопада.

Довідково. Конкурс «Вікімедіа Україна» проводить уже вдруге. У межах конкурсу 2018 року бібліотекарі та користувачі з 45 бібліотек з усієї України створили та доповнили майже 300 статей.

Нагадаємо.