Музеї світу відкривають доступ до своїх експозицій онлайн

Завдяки сучасним технологіям навіть перебуваючи вдома можна подорожувати і ходити на екскурсії. Тим більше, що провідні музеї світу відкривають доступ до деяких своїх експозицій онлайн.

Галерея Уффіці

Музеї Італії закриті мінімум до квітня, але Галерею Уффіці можна відвідати онлайн завдяки Google Maps. Галерея розташовується в палаці у Флоренції, який був побудований в 1560-1581 роках, це один з найважливіших музеїв європейського образотворчого мистецтва, на особливу увагу заслуговує колекція італійського мистецтва епохи Відродження.

Тейт Модерн

Лондонський музей відомий завдяки колекції модерного і сучасного мистецтва, починаючи з 1900-х років і до теперішнього часу. З 2000 років галерея розташовується в будівлі колишньої електростанції Бенксайд на березі Темзи.

Музей Орсе

Музей розташовується в приміщенні колишнього залізничного вокзалу на лівому березі Сени в Парижі. Незважаючи на те, що він також закритий через коронавируса, онлайн можна побачити деяку частину його колекції. Велика частина – французьке мистецтво ХІХ-ХХ століть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Державний музей (Рейксмузей, Нідерланди)

Музей в Амстердамі містить найбільшу колекцію робіт голландських майстрів, наприклад Рембрандта і Вермеєра. У 2019 році його відвідали близько трьох мільйонів людей, але потрапити туди можна і онлайн..

Національний музей антропології (Мексика)

Національний музей антропології  – один з найбільших і найбільш відвідуваних в країні. Він відомий колекцією артефактів доколумбової епохи, які були знайдені як на території сучасної Мексики, так і на територіях, які зараз належать США.

Музей Афінського Акрополя

Незважаючи на те, що музей досить молодий, йому трохи більше 10 років, він славиться зборами археологічних знахідок, які датуються періодом до п’яти тисяч років тому.

Лувр

Один з найвідоміших музеїв Франції і світу відкрив онлайн-тури по декільком своїм самим відвідуваним експозиціям. Побачити збори мистецтва «вживу» поки не можна, а ось онлайн – в будь-який час.

За матеріалами: https://zn.ua

Нагадаємо.