В Україні суттєво подорожчали мандарини

В українських супермаркетах почали дорожчати мандарини. При цьому в грудні імпортується максимальна кількість цитрусових – до 30% річного обсягу.

Якщо минулого тижня фрукт можна було знайти за мінімальною ціною 27,5 грн/кг, то зараз вартість кілограма «перевалила» за 30 гривень. Про це свідчать дані великих супермаркетів України, пише agronews.ua.

Так, згідно з даними сайтів супермаркетів, мінімальна вартість у порівнянні з минулим тижнем збільшилася на 4,4 гривні до 31,9 грн/кг. Середня ціна становить 32-33 гривні.

Зазначимо, що у деяких супермаркетах у наявності акційні пропозиції за ціною суттєво нижчими – від 25 гривень. Однак ціна може різнитися в залежності від сорту та якості продукції.

За попередніми оцінками, імпорт цитрусових в 2021 році становитиме 392 тис. т, що на 1,5% вище аналогічного показника минулого року та на 53% вище показника 5-річної давнини.

Основними постачальниками цитрусових в 2021 році стали: Туреччина (47% обсягу імпорту), Єгипет (21%), Китай (7%), Південна Африка (5%) та Іспанія (4%).

Нагадаємо.