Історичний музей презентує онлайн-лекцію «Чорнобильська катастрофа»

У понеділок, 26 квітня, відбудеться онлайн-лекція Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова, присвячена 35-й річниці Чорнобильської катастрофи.

«26 квітня 1986 р. на четвертому енергоблоці Чорнобильскої атомної електростанції поблизу міста Прип’ять пролунав вибух. Так почалась Чорнобильска катастрофа — найбільша ядерна катастрофа в історії людства.

Викид радіоактивних речовин з реактору дорівнював близько 300 Хіросім, у ліквідації аварії взяли участь понад пів мільйона людей з усього Радянського Союзу, померли десятки тисяч. З навколишньої території евакуювали понад 115 тисяч осіб, створивши наволо ЧАЕС 30-кілометрову зону відчуження. Прип’ять і досі залишається містом-привидом.

У 35-річницю катастрофи ми згадаємо хроніку тих трагічних подій, розберемо причини катастрофи та її наслідки», – розповідають організатори.

Лекція відбудеться в Zoom, 26 квітня, о 14:00. Долучитися до перегляду можна буде за посиланням https://bit.ly/3azgkmi. Ідентифікатор конференції:886 9245 4559. Код доступу: x9Nbmh

Нагадаємо.