Харківським артистам стоячи аплодували з вигуками «Харків не зламати!»

Харківський драматичний театр успішно виступив на військових гастролях.

ДрамТеатр представив виставу «Возлюби Ближнього Свого» за Ремарком у театрі Лесі Українки.

Ніхто не міг очікувати на те, що усі квитки буде розпродано за кілька днів та театр аплодуватиме стоячи, вітаючи трупу з початком нового життя.

Після повернення з гастролей директорка театру Олена Іванівна поділилася враженнями: «Привезли з собою гарний настрій, незабутні спогади, яскраві емоції. Столиця прийняла наш Харківський академічний драматичний театр теплими обіймами, з добрим серцем та з Великою повагою. Два дні повних залів, вдячних глядачів та перенасичених емоцій. Наприкінці кожної вистави кияни стоячи аплодували з вигуками «Харків не зламати!».

У перший день гастролей до Київського Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки «Возлюби ближнього свого» завітали найвідоміші театральні критики.

«Увесь склад постановчої команди залишився в захваті не лише від повних залів, але й від того як тепло вітали люди акторів та трупу після всього, що довелося пережити театру ще до зміни назви. Наразі актори працюють над постановою нового спектаклю та все ще намагаються вирішити питання з опаленням та заскленням фасаду театру, що зазнав уражень після обстрілів», – говориться в повідомленні.

Довідково. Прем’єра за Ремарком «Возлюби ближнього свого» відбулася 17 грудня. До харків’ян цей роман ще ніхто не ставив в Україні. Також, це перша вистава театру Пушкіна у Харкові від початку вторгнення, яку поставили українською мовою.

Нагадаємо.