Театр Пушкіна завершує сезон прем’єрою

Вистава поставлена за п’єсою англійського драматурга Брендона Томаса «Тітка Чарлі», що послужила основою відомої кінокомедії «Здрастуйте, я Ваша тітка!».

У центрі сюжету – студенти Оксфорду Джек і Чарлі, які вирішили підмінити реальну тітку Чарлі своїм другом Баберлеєм, щоб влаштувати таємне побачення з коханими Кітті й Еммі. Коли Баберлей постає в жіночому образі, до нього починають залицятися різні кавалери, сподіваючись підкорити серце багатої тітоньки, що створює феєрверк комічних ситуацій і непередбачуваних сюжетних поворотів. А з появою справжньої тітоньки Чарлі, ситуація просто стає некерованою.

Блискуча фарсова п’єса англійського драматурга Брендона Томаса вперше побачила світ в Лондоні 29 лютого 1892 року і відразу побила всі рекорди. Постановка виявилася настільки успішною, що через 10 місяців після прем’єри спектакль перенесли з Королівського театру в більший за розмірами театр «Роялті», а ще через місяць – у театр «Глобус». Згодом Тітка Чарлі» стала практично абсолютним рекордсменом і за екранізаціями: сьогодні відомі як мінімум тридцять кіноверсій на різних мовах світу.

Прем’єрні вистави пройдуть 16, 17 та 18 липня.

Нагадаємо.