У Харкові та області зміниться тариф на газ

У Харкові та області двічі за рік планують змінити тарифи на газ. Відповідне рішення прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.

Зараз вартість розподілу блакитного палива для облгазу становить 72 копійки за кубометр. Згідно з документом, з 1 січня наступного року ціна становитиме 1,07 гривні без ПДВ, а з 1 липня зросте ще на 29 копійок. Це повинно принести підприємству більше 800 мільйонів за перші півроку і близько мільярда за другий період.

Зараз тариф для «Харківміськгазу» становить 27 копійок за кубометр. З 1 січня сума виросте на чотири копійки, а в другому півріччі ще на дві. Таким чином, виручка акціонерного товариства виросте на 900 мільйонів гривень.

В самому міськгазі вже висловили незгоду з новою тарифікацією. На думку компанії, собівартість робіт з доставки газу становить 63 копійки за кубометр, тому збитки складуть 471 мільйон у національній валюті. У документах НКРЕКУ зазначено, що проекти не є остаточними і можуть бути змінені.

Нагадаємо.