Харків’яни отримали по дві платіжки за газ

Всі споживачі газу у Харківській області вже мали отримати платіжки за січень.

За словами АТ «Харківгаз», цього року почали діяти нові правила – віднині клієнти компанії отримуватимуть щомісяця дві квитанції від газовиків.

Постановою Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг НКРЕ, було визначено нову методологію розрахунку послуг з доставки блакитного палива.

Зокрема, введено таке поняття, як газовий рік. Це період з першого жовтня до 30 вересня. За цей час у кожного споживача є обсяг споживання. Він був взятий за основу. Цей газовий рік поділений на 12 частин,  які споживач сплачує щомісячно. Зараз можна цю оплату можна назвати як абонентна плата споживача за те, що він цілодобово має доступ до газорозподільної мережі, і має можливість споживати природний газ.

Абоненти, які не бажають сплачувати за послугу, якою не користуються – можуть від’єднатися від газових мереж. Але ті, хто цього не зробив, та газом не користуються – все одно мають платити за доставку палива.

У «Харківгазі» наголошують – побутові споживачі мають сплатити за послуги до 20 числа того місяця, в якому надається послуга.  За невиконання цієї умови доведеться платити додатково.

Передбачено, що буде нараховуватись пеня, але за січень місяць, оскільки це перехідний період, штрафні санкції нараховуватись не будуть.

Якщо хтось досі не отримав платіжку – в акціонерному товаристві радять звертатися до центрів обслуговування клієнтів, або зареєструватись на сайті.

Наразі в Харківській області за доставку газу споживачі мають сплачувати 1,24 гривні за кубометр. У липні вартість може підвищитись ще на 20 копійок.

Нагадаємо.