Учасникам бойових дій буде надана допомога у будівництві житла

На будівництво житла з обласного бюджету було передбачено співфінансування у розмірі 15 млн грн – 40% розрахункової вартості на одного учасника Програми.

В обласній раді відбулось засідання Комісії щодо визначення списку кандидатів для участі в обласній Програмі надання підтримки учасникам антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил для будівництва житла в Харківській області на 2019-2021 роки.

За умовами співфінансування, учасник повинен забезпечити не менше 60% від вартості індивідуального житлового будинку чи квартири в багатоквартирному житловому будинку, що знаходиться в стадії будівництва.

Під час попереднього засідання комісії для участі в обласній Програмі з надання підтримки учасникам антитерористичної операції для придбання житла було затверджено 74 кандидати.

«Однак за різними причинами, в тому числі через відсутність можливості внести 60% від вартості житла, договори було укладено із 43 учасниками на суму 10 млн 986,629 грн. А залишок нерозподілених коштів у розмірі 2 млн 967,235 тис грн буде перенаправлено для інших кандидатів, якими ми сьогодні доповнюємо список учасників», – розповів директор Харківського регіонального управління «Держмолодьжитло» Олександр Вензель.

Члени комісії погодили наданий обласною громадською організацією «Спілка ветеранів АТО» список з п’ятнадцяти кандидатів на участь в обласній Програмі підтримки придбання житла.

Нагадаємо.