Художній музей презентував нову онлайн-виставку з циклу «Мандруємо Україною»

Мандри Україною художника Олега Омельченко виглядають як кінострічка – біле полотно як екран, кадри з краєвидами архітектурних пам’яток.

«Правобережна Україна з її цікавою сакральною та замковою архітектурою відкриває для глядача унікальні артефакти, відомі з літературних, краєзнавчих та історичних джерел – Дубно, Кременець, Сатанів, Антоніни.

Побачені і відображені у картинах, вони воскрешають або відкривають для глядача вже відоме або запрошують до подорожі. Тим більше, слобожани є нащадками тих самих волиняків і подоляків, які кілька століть тому заселили і перетворили на квітучий сад Дике поле – нині наш рідний край.

З іншого боку, Олег пише краєвиди річкових заплав, де шелестить прибережна трава, очерет і окуга, а саме водне плесо виглядає як чисте і незаймане дзеркало. Улюблений час – відлига, перший сніг, пізня осінь, коли природа відпочиває. Медитація, споглядальність, самозаглибленість пейзажу сприймається очима людини “поза кадром”, яка не сміє увійти і порушити тишу, той вселенський абсолют, якими Господь сподобив нашу Україну.

Мандри Україною Олега Омельченка – рафінованого естета-художника, як сакральне дійство, у храмовому комплексі земного раю, яким для нього є Україна», – розповіли у музеї.

Нагадаємо.