У Вовчанському районі виробляють молоко «екстра» ґатунку 

У фермерському господарстві «Юпітер» селища Хотомля налагодили виробництво молока класу «екстра».

Наразі поголів’я великої рогатої худоби в господарстві становить 600 голів.

«Майже цілодобовий ветеринарний догляд, європейська практика доїння, досвідчений персонал, технологія моментального охолодження молока – це фактори, які впливають на отримання молока екстра ґатунку». – Розповіла директор «Юпітера» Наталія Коваль.

Господарство відвідав голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«В минулому році фермерське господарство сплатило 554 тис грн. місцевих податків. Це дає можливість, розвивати інфраструктуру громади, поліпшувати умови життя селян, роботу шкіл та дитсадків», – підкреслив голова облради.

На зустрічі із колективом господарства Сергій Чернов зазначив: «За статистикою, лише 3-5% людей можуть брати на себе відповідальність і вести за собою людей. Фермерське господарство – це великий ризик, інтелект, цілодобова працездатність. Приклад господарства «Юпітер» у тому, що за п’ять років ініціативні люди створили господарство з продукцією європейської якості, яку споживають у багатьох родинах Харківщини та прилеглих областей.

Підприємство надає робочі місця місцевим жителям, що дорогого вартує у сільській місцевості. Тож головне завдання влади – не заважати, а створювати умови для розвитку й підтримувати ініціативних людей».

Нагадаємо.