У Первомайському триває тиждень Сталої енергії

У місті Первомайський з 9 по 14 вересня другий рік поспіль проходить Тиждень Сталої енергії.

Проведення Днів енергії є обов’язковою умовою для всіх міст Європи, які підписали Угоду Мерів.

Одним із основних завдань кожного міста-підписанта Угоди Мерів є розробка та прийняття до виконання стратегічного Плану Сталого Енергетичного Розвитку (SEAP).

Підписавши у 2017 році Угоду Мерів, містом Первомайський було поставлено за мету скоротити власні викиди СО2 щонайменше на 30 відсотків до 2030 року, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно-орієнтованої економіки.

Впродовж Тижня Сталої енергії місто Первомайський стало інформаційним центром для тих, хто прагне дізнатися про сучасні способи більш ефективного використання енергії. Учасники заходів ділитимуться досвідом, напрацюваннями та ідеями, які дозволяють заощаджувати енергетичні ресурси.

В ході дискусії «Міська політика сталого енергетичного розвитку», Первомайський ділився своїм досвідом та успішними практиками щодо розробки і реалізації проектів з раціонального використання енергоносіїв на локальному рівні.

Під час Днів сталої енергії для школярів було організовано екскурсії на котельні КП «Тепломережі».

Організатори переконані, що такі заходи допомагають громадськості підняти питання ощадливого споживання енергії, використання поновлюваних джерел енергії і зв’язків між енергоспоживанням та зміною клімату.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов переконаний, що для України ця тема особливо актуальна, оскільки  за оцінками експертів наша держава у більшості галузей споживає у три-чотири рази більше енергії порівняно з країнами ЄС.

«Маємо здійснювати активні кроки у напрямку впровадження інноваційних практик та передових технологій для енергозбереження, забезпечення енергоефективності у регіоні та країни в цілому. Насамперед, звертати увагу на провідні вітчизняні досягнення у цьому напрямі та готувати сучасних фахівців, котрі забезпечуватимуть якісні енергоефективні заходи в громадах».

Нагадаємо.