Понад шість мільйонів гривень адресної допомоги отримають жителі області

У Будинку рад в режимі онлайн відбулося засідання Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області.

На розгляд Комісії було винесено понад 700 звернень громадян області, які опинилися у складному матеріальному становищі. Усього за результатами заяв адресна грошова допомога громадянам буде направлена у розмірі понад 6 мільйонів гривень. Кошти надаватимуться тим, хто потребує лікування, ендопротезування, хірургічного втручання, учасникам АТО та сім’ям загиблих тощо.

У тому числі депутати розглянули звернення громадян, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій. Зокрема, ще трьом постраждалим від пожежі, що трапилася у вересні 2020 року на території Дворічанського району, буде направлено допомогу по 20 тис грн.

Загалом матеріальну допомогу з обласного бюджету отримали 26 сімей Дворічанщини.

Також Комісія виділила максимальну адресну грошову допомогу, по 20 тис грн, постраждалим внаслідок вибуху, який стався у жовтні цього року на газорозподільній станції у селищі Березівське, що на Дергачівщині.

Крім того, кошти для продовження вартісного лікування буде направлено й курсанту університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, який вижив у катастрофі літака Ан-26 після трагічної події вересня 2020 року.

Нагадаємо.