Переселенці з Харкова та області можуть оформити щомісячну грошову допомогу

Особи, які перемістилися з Харкова та Харківської області, де проводяться бойові дії, можуть отримати допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) за наявності відповідної довідки.

За даними Харківської мерії, допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн; для інших осіб – 2 тис. грн.

Отримати допомогу ВПО можна буде заповнивши заяву, яка формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка порталу “Дія”. За повідомленням Міністерства соціальної політики, така можливість буде у кінці березня. Також заяву можна подати до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг.

Заявнику при собі необхідно мати документи, які підтверджують особу, ідентифікаційний код та реквізити для виплати допомоги, а також документи членів родини для заповнення відомостей про них. З більш детальною інформацією щодо процедури оформлення допомоги ВПО можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/MSCvG9b.

Також у департаменті зазначають, що допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

Нагадаємо.