Пільговики можуть подавати заяви на монетизацію

З 1 жовтня 2019 року в Україні починається монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

У Департаменті праці та соціальної політики міськради нагадали, що цей процес буде проходити за зразком монетизації субсидій двома способами:

  • У безготівковій формі шляхом перерахування коштів на обліковий запис пільговика в «Ощадбанку», який буде здійснювати переказ коштів на рахунки керуючих організацій, що надають послуги (без звернення пільговика). Зекономлені кошти за підсумками опалювального періоду будуть перераховані на особистий рахунок пільговика в «Ощадбанку».
  • У грошової готівковій формі кошти будуть перераховувати, за бажанням пільговика, на рахунок уповноваженого банку або «Укрпошти». Для цього пільговика необхідно до 15 жовтня (15 травня – на літній сезон) звернутися із заявою в управління праці та соціального захисту населення адміністрацій районів для вказівки виплатних реквізитів.

Громадяни, які отримають кошти готівкою, повинні щомісяця сплачувати фактично спожиті житлово-комунальні послуги з урахуванням суми пільги.

Пільговикам необхідно інформувати управління у разі зміни місця проживання або змін у складі сім’ї.

Всім харків’янам-пільговикам необхідно повідомити в свої районні управління соціального захисту номер мобільного телефону. Це необхідно для внесення його в облікову картку пільговика Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги.

Нагадаємо.