Панютинський вагоноремонтний завод потребує більш ефективного менеджменту

Таке переконання висловив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Очільник облради звернувся до Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана щодо поновлення на посаді керівника Панютинського вагоноремонтного заводу Андрія Анофрієва, який очолював підприємство у 2014-2017 роках.

«Звертаюся до Вас за дорученням жителів найбільшої об’єднаної територіальної громади в Україні – Лозівської ОТГ. Мешканці смт Панютине, с.Хлібне, м.Лозова, місцеві депутати і трудові колективи порушили клопотання щодо поновлення на посаді керівника Панютинського вагоноремонтного заводу Андрія Анофрієва, який очолював підприємство у 2014-2017 рр», – зазначає у листі до Уряду Сергій Чернов.

Так, за два із половиною роки підприємство  під керівництвом Андрія Анофрієва суттєво збільшило обсяги виробництва, чистого прибутку для держави і податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів. Понад дві тисячі працівників заводу відчули стабільність та суттєві позитивні зміни: за  13 років на підприємстві змінилося  дванадцять директорів, колектив заводу стомився від «калейдоскопу» керівників та різних підходів щодо організації діяльності.

Сьогодні ж ситуація на Панютинському вагоноремонтному заводі критична, йдеться у зверненні.

Цьогоріч завод взагалі не отримав державного замовлення від АТ «Українська залізниця». Доходи підприємства від виробничої діяльності у І кварталі 2019 року зменшилися на 77 відсотків, порівняно з аналогічним періодом минулого року. У результаті, з грудня 2018 року чисельність трудового колективу з 2,5 тисячі працівників скоротилася майже удвічі.

«З метою недопущення виникнення соціальної напруги серед місцевих жителів, прошу Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, дослухатися до  думки Лозівської громади, яка наполягає і навіть вимагає поновити на посаді директора Панютинського вагоноремонтного заводу Андрія Анофрієва», – зазначає голова обласної ради.

За матеріалами: http://www.oblrada.kharkov.ua

Нагадаємо.