Названо найрентабельніші польові культури

Традиційно, на українських полях вирощується соняшник, пшениця та кукурудза, так як вони мають високу рентабельність.

Але існують й інші культури, здатні принести високий дохід та на які варто звернути увагу агроному.

Найрентабельнішими польовими культурами є:

Соняшник. Популярність олійної культури обумовлена хорошою врожайністю незалежно від кліматичних умов. Рентабельність соняшнику тим вище, чим більше площа зайнята посівами, пише https://agronews.ua.

Кукурудза. Зернова культура має незмінний попит серед споживачів. З неї роблять багато різних продуктів, зокрема крупу, олію, борошно. Також кукурудзу використовують у ролі кормів для тварин. Рентабельність кукурудзи багато в чому залежить від регіону вирощування, застосування нових технологій та якості насіння.

Сорго. Багаторічна злакова рослина швидко набирає популярність серед аграріїв країни, і це не дивно, адже вирощування культури дуже вигідно. Сорго буває зернове, цукрове, лимонне, віничне, трав’янисте. Рентабельність культури становить близько 200%. Увага: ця злакова рослина є одним із найцінніших джерел біопалива.

Пшениця. При дотриманні технології вирощування, застосування добрив і захисту рослина дає високий відсоток врожаю. Добре зарекомендували себе за рівнем урожайності гібридні сорти.

Соя. Ця культура цінна своєю здатністю задовольнити потребу людини в рослинному білку. Ринок сої в Україні розвивається, динаміка цін стабільна, і, завдяки постійному попиту, прибутковість вирощування максимальна.

Популярні тепличні рослини:

  • розсада;
  • зелень;
  • лікувальні рослини;
  • огірки, томати, редис;
  • полуниця, малина;
  • квіти;
  • гриби.

Довідково. До середини XXI століття потрібно буде на 70% більше їжі, ніж зараз. Такий прогноз зробила ООН, підрахувавши приріст населення до 2050 року. Число людей у всьому світі збільшиться на 2,5 млрд і складе 9,1 млрд осіб. Відповідно, попит на аграрну продукцію буде зростати.

Нагадаємо.