На Харківщині триває дитяча оздоровча кампанія

122 тисячі дітей на Харківщині вже відпочили у літніх таборах. З них 75 тисяч – соціально незахищені категорії.

Це більше половини дітей, від запланованої кількості на оздоровлення цього літа.

Зокрема, на оздоровлення за рахунок коштів державного бюджету було направлено більше 600 дітей. Що стосується коштів обласного бюджету, то планується оздоровити більше 7000 дітей в позаміських закладах оздоровлення. На сьогодні ця цифра складає  6840 путівок.

Літні табори пропонують дітям різноманітну розважальну та пізнавальну програму.

Нещодавно у дитячому таборі відпочинку «Факел» співробітники Харківської обласної бібліотеки для дітей провели «Літню школу безпеки», яка стартувала у рамках реалізації бібліотечної цільової комплексної програми «Безпечний простір».

Під час квесту, гри та практичних завдань діти не тільки засвоїли правила дорожньої, протипожежної та електробезпеки, соціальної поведінки, а й навчились правильно діяти в екстремальних ситуаціях.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяв під особистий контроль дотримання норм безпеки в місцях оздоровлення дітей.

За даними ДСНС у Харківській області, цього року було виявлено  близько 200 порушень умов пожежної безпеки. Керівництву цих таборів спрямували відповідні приписи. За допущені порушення майже 30 керівників та відповідних осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо.