У Харкові розвивають туристичний сегмент

До Дня міста і Дня Незалежності України у Харкові провели соціальні автобусні оглядові екскурсії «Харків – це моє місто».

За словами директорки обласного комунального закладу «Харківський організаційно-методичний центр туризму» Валентини Холодок, у межах проєкту «Відкрита долоня» проводиться низка різних безкоштовних заходів для всіх охочих.

Цього року під час автобусної оглядової екскурсії «Харків – це моє місто» усі бажаючі мали змогу ознайомитися з містом за маршрутом: майдан Конституції – Благовіщенський майдан – вул. Полтавський шлях – Павлівська площа – вул. Пушкінська – вул. Весніна – вул. Сумська – майдан Свободи – вул. Сумська – майдан Конституції.

«З часом тематика таких от соціальних екскурсій розширюється. При чому, стає більше не тільки слухачів, а й охочих долучитися до цих екскурсій в якості волонтерів та організаторів», – говорить директор ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму.

Цьогоріч було проведено вже 8 екскурсій для 400 осіб, за участю фахових екскурсоводів – Олени Черкашиної та Ольги Андрєєвої.

«Але не тільки городяни відвідують такі екскурсії, також цього року серед охочих були туристи із Казахстану, Німеччини та Великобританії. Реєстрацію, яка тривала не більше 3-х годин, пройшли 400 осіб», – наголосила Валентина Холодок.

Організатори відзначають, що протягом останнього часу, з точки зору туризму, сильно зросла привабливість Харківського регіону. Дуже багато груп приїздить до Харкова із Дніпропетровська, Запоріжжя, Києва та інших міст України, навіть із зарубіжжя.

Харківщина є дуже цікавим регіоном з погляду його історії, тих людей, котрі тут жили й працювали, а тепер відомі у всьому світі.

За словами Кирила Бондаренка, генерального директора туристичного оператора, переслідувалась лише одна мета – кожен житель повинен знати історію свого міста. Щоб потім, як мінімум, розповісти своїм друзям і знайомим з інших міст України про Харківщину з великою любов’ю.

Розбудові туристичної галузі в регіоні активно сприяє голова голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Адже розвиток туризму веде за собою нові робочі місця, залучення інвестицій, оновлення інфраструктури краю, додаткові кошти задля збереження історичних пам’яток.

«Крокуємо в ногу з часом, створюємо нові стандарти, працюємо для всієї трьохмільйонної області. Те, що сьогодні є поодинокою успішною практикою, завтра стає нормою життя для багатьох людей».

Нагадаємо.